25 Nisan 2012 Çarşamba

12. HAFTAMIZ





85. Gün 
12. Hafta 1. Gün
23 Nisan 2012
Önümüzdeki 2 hafta içinde bazen bebeğinizin böbrekleri tarafından oluşturulan idrar amniyotik sıvı içine atılmaya devam edecek. Bebeğinizin her bir böbreği 800.000 hassas nefron ve atık tarama hücresi içerir. Anneler, artık hareketlerinizi kısıtlamayacak ve kan dolaşımını engellemeyecek rahat kıyafetler giymeğe başlamalısınız.
86. Gün 
12. Hafta 2. Gün
24 Nisan 2012
Bebeğinizin bağırsakları artık karın bölgesinde. Bebeğinizin cildi artık pembe ve hasas bir durum almıştır. Geçen 2 ayda olduğu gibi kendinizi normalden daha yorgun hissetmeye devam edeceksiniz. Vücudunuzu dinleyerek, ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda dinlenebilmek için programınızda ayarlamalar yapın.
87. Gün 
12. Hafta 3. Gün
25 Nisan 2012
Bebeğiniz artık hormonlar üretiyor. Bunlardan bir tanesi insülin. Plesanta da bebek kadar hızlı olmasada büyümeye devam ediyor. Bu noktada plasentanın ağırlığı yaklaşık 28 gr. Bu ağırlık doğumda yaklaşık 448-896 gr. olacaktır. Eğer bazı besinlere karşı tiksinti hissediyorsanız, vitamin ve minerallerden mahrum kalmadığınıza emin olun.
88. Gün 
12. Hafta 4. Gün
26 Nisan 2012
Bebeğinizin karaciğeri artık safra üretiyor. Önümüzdeki üç gün içinde, ses telleri bebeğinizin boğazında/gırtlağında oluşacaktır. Bebeğiniz ses çıkaramayacak, ağlayamayacaktır çünkü ses hava içinde yayılabilir sıvı içinde değil. Hamilelik, kadınları mesane eneksiyonlarına daha yatkın kılar. İdrar mesanede daha uzun süre kaldığından bakterilerin çoğalması ihtimali yükselecektir.
89. Gün 
12. Hafta 5. Gün
27 Nisan 2012
Bugün itibariyle bebeğinizin 20 adet bebek dişi ve diş oyukları, diş etinde oluşmuş durumda. Önümüzdeki 3 gün içinde bebeğinizin bağırsakları kıvrımlı bir form alacak ve villuslar(bağırsakların iç yüzeyini oluşturan ve besinlerin emilmesini sağlayan kılımsı çıkıntı yapılar) ile kaplı hale gelecektir. Hamilelik boyunca kendinizi daha unutkan görebilirsiniz. Diğer kültürlerde doğum : Yeni Gine’deki Arapesh halkı arasında taze hindistan cevizleri emziren kadınlar için ayrılır
90. Gün 
12. Hafta 6. Gün
28 Nisan 2012
Bugün itibariyle bebeğinizin ses telleri boğazında veya gırtlağında oluşmuş olacak. Bebeğinizin yüzü artık daha çok insana benzemeye başladı. Gözleri birbirine yaklaştı, kulakları kafasının iki yanındaki yerlerine doğru kaydı ve çenesi artık kendi göğsüne dayanıyor. Bebeğinizin genital bölgeleri artık iyice belirginleşti ve gelişti. Ultrason ile kız mı erkek mi olduğu artık net olarak görülebilir. (tabi bebeğiniz izin verirse) Yüzkoyun göbeğinizin üstüne uyumanız çok zorluk verir. Yana dönerek uyumayı deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder