1 Haziran 2012 Cuma

17. HAFTAMIZ

                                      

120. Gün 
17. Hafta 1. Gün
27 Mayıs 2012
Artık bebeğinizin akciğerinin oksijen – korbondioksit değişimi haricinde olan bütün önemli unsurları gelişmiş durumda. Bundan dolayı bebeğinizin hava soluması şimdilik mümkün değil. Önümüzdeki üç gün içinde bebeğinizin ayak izi ve parmak izi şekillenmiş olacak. Bebeğinizin boyu yaklaşık 13-14 cm. ve ağırlığı yaklaşık 150-200 gr civarında.
121. Gün 
17. Hafta 2. Gün
28 Mayıs 2012
Bugün, kekonyum (ilk dışkı) bebeğinizin bağırsaklarında birikmeye başlayacaktır. İçeriği ölmüş hücreler, sindirim salgıları, yutulan amniyotik sıvıdır. Ve anne karnında bebeğiniz tarafından yapılan sindirim pratiği sonucunda üretilmiştir. Bağırsaklar tarafından eminlen amniyotik sıvının büyük bölümü, ortadan kaldırılması için annenin böbreklerine gönderilir. Lanugo dedinlen ince tüylenme görülmeye devam ediyor.
122. Gün 
17. Hafta 3. Gün
29 Mayıs 2012
Bebeğinizin ayak ve parmak izi karakteristik şekilde şekillenmeye başlıyor. Eğer canlandırıcı bir içeceğe ihtiyaç duyuyorsanız, yüksek karbonhidratlı ve düşük yağlı olan kayısı suyu, üzüm suyu, limonata, portakal suyu, greyfurt suyu ve kızılcık suyunu deneyebilirsiniz.
123. Gün 
17. Hafta 4. Gün
30 Mayıs 2012
Bebeğinizin kulağı artık başın iki yanında çıkıntı yapmaya ve gözleri yan taraftan ziyade ön tafa doğru bakıyor. Plasenta bebeğinizi sağlıklı tutmak için hizmet ederken aynı zamanda sizin sağlığınızı korumada da önemli bir rol oynamaktadır. Plasenta, globulinleri ve kanda bulunan doğal bileşenleri sentezleyerek enfeksiyonları önler. Bebeğinizin diş minesi oluşmaya başladı.
124. Gün 
17. Hafta 5. Gün
31 Mayıs 2012
Önümzüdeki iki gün içinde kulaklar nihayi konumuna gelecektir. Bu haftadan itibaren kalbiniz hamileliğinizi desteklemek için %40-50 daha fazla çalışacaktır. Genellikle bu fazla iş yükü sorun teşkil etmez. Sağlıklı bir kalp artan bu ihtiyaç ile baş edebilir. Annelerde karnın iki yanında olan ligament ağrıları olabilir.
125. Gün 
17. Hafta 6. Gün
01 Haziran 2012
Bebeğinizin çoğu kemikleri ultrason üzerinde görünecek kadar sertleşti. Bazı kadınlar için gebelikte tuz alımının sınırlandırılması, gebelikte oluşan ödem ve şişliklerin azalmasına yardımcı olabilir. Bu konuda diyetinizde kullandığınız tuz ile ilgili olarak doktorunuzla konuşabilirsiniz. Eğer reflü veya mide yanmasından şikayetiniz varsa, doktorunuza veya ebenize alabilceğiniz güvenli ilaçları sorabilirsiniz.




Published with Blogger-droid v2.0.4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder